Kippenreepjes à la Toscana

Pollo alla Toscana is een Toscaans kipgerecht. De regio staat bekend om zijn smaakvolle, authentieke recepturen. En daar is deze pollo alla Toscana een perfect voorbeeld van. Toscaanse kippen, vol en matuur, recht van de boer, krijgen een stevige marinade van citroen, rozemarijn, suiker, peper en zout. Nog een scheut olijfolie en u hebt de basis.

 

Voor onze kippenreepjes à la Toscana gebruiken we de beste kippen. Stevig en zuiver vlees, gemarineerd en vervolgens gegrild. De geroosterde kip gaat vervolgens in een overheerlijke Toscaanse saus.

 

U kan dit gerecht laten vergezellen van wat verse pasta of een van onze aardappelgerechten zoals de aardappelpuree, zoete aardappel of gebakken krielaardappelen.

Aanbevolen portie

300 gram / persoon

Tijd uitgespaard

1 Uur minder in de keuken

Ingrediënten

Kipfilet, water, zout, citroen, olijfolie, peper, rozemarijn, suiker.

Meer over