Blanquette van melkkalf

Een kalfsblanquette of ook wel eens kalfsragout genoemd, is een authentiek gerecht. Een gerecht dat ook weer stamt uit die grootmoeders keuken. Mals stukjes melkkalf met een witte saus, afgewerkt met wat citroen. Die frisse toets brengt nog meer smaken naar boven.

 

Een kalfsblanquette maakt u niet in één-twee-drie. Dit vergt een inspanning en vraagt tijd. Met deze verse kalfsblanquette tovert u een maaltijd op tafel die uw gasten met verstomming slaat.

 

Benieuwd naar de smaken van onze kalfsblanquette? Zeker eens proberen! De rijke smaak zal u zeker kunnen bekoren. Ook kindjes vinden dit een absolute topper. Te combineren met een aardappelpuree of gebakken krielaardappelen.

Aanbevolen portie

300 gram / persoon

Tijd uitgespaard

1 Uur minder in de keuken

Ingrediënten

Kalfsvlees, room, champignons, water, boter, bloem, citroen, zout, prei, selder, kruiden en specerijen.